top of page

Mexicaanse lasagne

  • Foto van schrijver: Simone Schulz
    Simone Schulz
  • 12 dec 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 19 dec 2024


Hoofdgerecht 4 personen

Ingrediënten

  • Olijfolie

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 paprika

  • 1 courgette

  • 400 g tomatenblokjes 

  • 3 el Mexicaanse kruidenmix 

  • 1 blokje groentenbouillon 

  • 400 g zwarte bonen

  • 300 g maiskorrels

  • 250 g volkoren lasagnebladen

  • 200 ml creme fraiche light 

  • 100 g geraspte 30+ kaas


Optioneel: 

  • avocado

  • jalapeño peper

  • verse koriander


Bereiding 

Verwarm de oven voor op 180°C en zet alvast een ingevette ovenschaal klaar. Pel de ui en knoflook en snij ze allebei fijn. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook een paar minuten. Was en snij intussen de courgette en paprika in blokjes en voeg toe aan de ui. Bak ongeveer 5 minuten mee. Blus af met de tomatenblokjes, 200 ml water en een blokje groenten bouillon. Laat 3 minuten pruttelen. Voeg nu de uitgelekte zwarte bonen, maiskorrels en Mexicaanse kruiden toe. Roer goed door en breng eventueel op smaak met zout en peper en extra Mexicaanse kruiden als je dat nodig vindt. 

Pak nu de ovenschaal. Schep een laag bonensaus in de schaal en leg vervolgens een laag lasagnebladen erop. Dan volgt een laagje creme fraiche. Smeer de helft van de creme fraiche op de lasagnebladen en dek af met een nieuw laagje lasagnevellen. Nu weer een laagje bonen, lasagnebladen, bonen, lasagnebladen,  en ga zo door totdat de bonensaus op is. Eindig met een laagje lasagnebladen en smeer de tweede helft van de creme fraiche op. Strooi de geraspte kaas erover. Bak de lasagne nu in ongeveer 20-25 minuten gaar en goudbruin. Haal de lasagne uit de oven en garneer eventueel met verse korianderblaadjes, stukjes jalapeño peper en plakjes avocado 


bottom of page