Linzenburgers
- Simone Schulz
- 12 dec 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 19 dec 2024
Hoofdgerecht, 3 tot 4 personen

Ingrediënten
400 gr linzen uit blik, uitgelekt
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 ei
½ eetlepel citroensap
40 gr geraspte magere kaas
100 gr wortel
75 a 100 gr paneermeel
verse koriander
peper en zout
snuf cayennepeper
olie om te bakken
4 volkoren broodjes
50 gr feta
handje sla
3 tomaten
Bereiding
Doe de wortel, sjalot en knoflook in een keukenmachine en maal iets fijn. Voeg dan de linzen, citroensap, koriander en kaas toe en maal tot een fijne massa (of iets grover als je dat lekkerder vind). Doe het mengsel in een kom en voeg het ei, peper, zout en cayennepeper toe. Schep dan het paneermeel er door tot het een stevige massa ontstaat. Vorm 3 of 4 burgers van het mengsel. Laat de burgers minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast (bestrooi het bordje eventueel met een beetje extra paneermeel om plakken te voorkomen).
Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de burgers in ca 8 minuten mooi bruin. Snijd de broodjes open en leg de burger er op. Verdeel wat plakjes tomaat, sla en feta over de vegaburger.