top of page

Feest-torentje van kip en meloen

  • Foto van schrijver: Simone Schulz
    Simone Schulz
  • 12 dec 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 19 dec 2024


Voorgerecht voor 4 personen

   

 Ingrediënten

  • 1 avocado

  • 80 g gerookte kipstukjes

  • Meloen

  • Verse geitenkaas

  • 4 plakjes vegan spekreepjes

  • 2 handjes rucola

  • Peterselie

  • Knoflook 

  • 1 olijfolie




     Benodigheden

  • kookring/ronde kookvorm


Bereiding

Maak een vinaigrette van de olijfolie, knoflook en peterselie en giet deze over 1 handje rucola zodat de smaak er goed intrekt. Bak de vegetarische spekreepjes in een pan lekker knapperig.

Snijd alle ingrediënten in kleine blokje en verdeel in vieren. Zet de kookring op een bord en vul de ring met de ingrediënten. Je begint met de avocado, dan de gerookte kip, de meloen en de geitenkaas. Daarna het reepje ontbijtspek dubbel gevouwen op de geitenkaas. Maak het af met de rucola met vinaigrette, de knapperige rucola en een beetje peterselie.

Trek de kookring voorzichtig omhoog en het torentje is gemaakt!


Tip: Natuurlijk ook heerlijk als een gewone maaltijdsalade met 2 sneetjes boerenbrood.


bottom of page